Solidariteitsoproepen

ondertekenaars

Grote merken als H&M, Inditex (Zara), C&A, PVH (Tommy Hilfiger, Calvin Klein), en Bestseller (Jack&Jones, Vero Moda) hebben het nieuwe Internationale Akkoord voor Veiligheid en Gezondheid in de Textiel- en Kledingindustrie ondertekend. Enkele andere grote namen, zoals Primark, Mango en Adidas zijn er nog niet bij. In totaal hebben 100 kledingmerken en -retailers getekend sinds het Akkoord eind augustus het levenslicht zag. 

Het aantal ondertekenaars ligt nog een pak lager dan de bijna 200 die het vorige Akkoord getekend hadden, maar het aantal neemt wel elke dag toe. De Clean Clothes Campaign lanceerde een Brand tracker, om aan te geven welke merken hebben ondertekend en welke niet.  

Schone Kleren Campagne roept alle andere kleding- en textielmerken met productie in Bangladesh op om het Akkoord onmiddellijk te tekenen, zodat het werk in Bangladesh kan worden verdergezet en in andere productielanden kan beginnen.

Op dit moment zijn er 4 Belgische bedrijven bij: C&A, JBC, Tex Alliance en Van der Erve. Nog ver verwijderd van de 11 bedrijven die het vorige Akkoord hadden ondertekend dus. 

Hier vind je ons persbericht van donderdag 2 september. 

skc01