Publicaties

Brochures

Gloednieuwe of oudere maar nog steeds relevante publicaties van de Schone Kleren Campagne? Je vindt ze hier! 

Subcategorieën

Dit is de tweede uitgave van een brochure van de Schone Kleren Campagne over verkooppunten van 'alternatieve' of 'duurzame' kleding in Vlaanderen. De brochure bevat een lijst van verkooppunten, kleinhandels en webwinkels, in Vlaanderen, aangevuld met enkele winkels uit het Brusselse en een paar Nederlandse initiatieven.

Download de brochure hier!

In november stierven 112 textielarbeid(st)ers bij een brand in Tazreen Fashions in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Nog geen zes maanden later stortte Rana Plaza in. Zes maanden na de dodelijkste ramp in de geschiedenis onderzoeken de Clean Clothes Campaign en International Labour Rights Forum de impact van deze catastrofes. Wat doen de kledingmerken om zo'n rampen te voorkomen? En hoe is het gesteld met de compensatie voor de slachtoffers?  

Download het rapport hier!

Op 15 mei 2013, minder dan een maand na de instorting van het Rana Plaza complex in Bangladesh, werd het Bangladesh Akkoord voor gebouw- en brandveilgheid ondertekend. De ondertekening van het Akkoord betekende het einde van twee decennia van zelf-controle. In deze brochure vind je meer informatie over het Akkoord en de stand van zaken van de uitvoering ervan.

Download hier de brochure! 

Hebben jij en je collega’s nieuwe T-shirts nodig? En vind je het belangrijk dat deze kleren in eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt worden? Goed, want 'koopkracht' maakt mee het verschil. #cleanekleren, een campagne van Wereldsolidariteit en haar campagnepartners, en de Schone Kleren Campagne lanceren een brochure voor organisaties en verenigingen die 'schone kleren' willen aankopen! Je kan de publicatie hier terugvinden. 

 

skc01