Schone kleren?

Cosh Supergoods Antwerpen 20190901 426301f117db292e6e7280ca533a472d

Waar vind je fair fashion? Het blijft moeilijk om die vraag te beantwoorden. Want 'fair' betekent voor jou misschien iets anders dan voor mij. Ben je vooral op zoek naar kleding met een lage milieu-impact? Circulaire mode? Of wil je in de eerste plaats dat kledingarbeiders een waardige job hebben? Of een combinatie van dat alles? COSH!, een nieuwe online tool, belooft je daarbij helpen.

De online tool van COSH! wil duurzaam shoppen in Vlaanderen vergemakkelijken. De startup informeert de gebruiker van de COSH! tool over de duurzaamheidskenmerken van kledingmerken. In enkele klikken wordt een shopping route samengesteld met aandacht voor diverse stijlen en binnen ieders budget. Op dit moment is COSH! actief in Antwerpen, Leuven, Mechelen en Gent waar in totaal al 24 winkels en bijna 100 merken aangesloten zijn. 

Er bestaan natuurlijk al andere gelijkaardige apps en websites, zoals Good on You of Rank a Brand, die merken 'scoren'. Wat COSH! interessant maakt, is dat het samenwerkt met lokale winkels die zich willen aansluiten op het platform. Op die manier promoot het vaak kleinere winkels die van fair fashion hun handelsmerk hebben gemaakt en die het vooral van 'offline' shopping moeten hebben. Ook bijzonder is dat je kan zoeken op basis van je eigen voorkeuren: je duurzaamheidsvoorkeuren, budget, stijl etc. De merken krijgen icoontjes die aangeven waarop het merk goed scoort - en onrechtstreeks dus ook waarop het niet goed scoort. Daardoor krijg je een beeld dat meer genuanceerd is dan wat sommige shoppinggidsen je vaak voorspiegelen.   

COSH! is een initiatief van Niki De Schryver, duurzame ondernemer in hart en nieren. 

Foto: COSH!, Supergoods Antwerpen

 

 

 

 

 

skc01