LWN Forum website

Van 12 tot en met 14 oktober 2015 organiseren de Schone Kleren Campagne, achACT en de Clean Clothes Campaign het Living Wage Now Forum in Brussel. Tijdens dit evenement maken we de balans op van drie jaar campagne voeren om een leefbaar loon te eisen voor de kledingarbeiders én verkennen we nieuwe pistes om dit mensenrecht echt mogelijk te maken. Het Forum is geen saaie bijeenkomst van experts, er zijn ook momenten waarop het brede publiek welkom is!

Wie zal er zijn? 

Tientallen vertegenwoordigers van kledingarbeiders uit alle windstreken (Bangladesh, Cambodja, Indonesië, India, Sri Lanka, Haïti, Turkije, Georgië...) zullen hun ervaringen en kennis met ons delen, net als vertegenwoordigers van de kledingbedrijven, politieke beleidsmakers, experts en lidorganisaties van de Clean Clothes Campaign. Jij ook? 

Om wat te doen? 

Sinds 2013 voert het netwerk van de Clean Clothes Campaign campagne voor een leefbaar loon. Sindsdien zijn er stappen gezet, maar dat volstaat niet. Er is vooral gepraat, er zijn projecten opgezet met voorzichtige resultaten, maar de realiteit blijft dat miljoenen kledingarbeid(st)ers nog altijd in diepe armoede leven.

Tijdens het Living Wage Now Forum worden de stappen om een leefbaar loon te garanderen geëvalueerd, maar willen we ook kledingbedrijven en politici aansporen om meer te doen.   

Om eindelijk tot actie over te gaan! 

Op 13 oktober, overhandigen we de petitie voor een leefbaar loon aan de politieke beleidsmakers en aan de vertegenwoordigers van de kledingbedrijven. Want zij kunnen ervoor zorgen dat de kledingarbeiders een leefbaar loon verdienen! 

Maar het Forum is niet gewoon een bijeenkomst van experts. Drie momenten zijn open voor het brede publiek:

Schrijf je hier in voor de verschillende onderdelen van het Forum!


skc01