ethical fashion bangladesh people tree

Op 8 maart ontvangt de Vooruit in Gent Safia Minney, de oprichtster en bedrijfsleidster van People Tree. Het pioniersmerk People Tree was bij de eersten om duurzame kledij actief te promoten en te produceren. In een kwarteeuw tijd bood het merk actief steun aan meer dan vierduizend boeren in zes landen. Aan een eerlijke prijs voor de grondstoffen en een correct salaris voor de textielarbeidsters. Safia Minney vertelt vol bezieling over de mode-industrie en over haar 25 jaar ervaring in de modewereld.

“Fast fashion heeft zijn prijs, op ecologisch én op menselijk vlak”, aldus Safia. Het verhaal van People Tree toont aan dat het anders kan. “Als klein label is het niet makkelijk om een sociaal businessmodel aan te hangen. Maar wij zijn het levend bewijs dat zo’n model wél werkt!”

Deze avond is een unieke kans om Safia Minney te ontmoeten, haar verhaal uit eerste hand te horen, en met haar in gesprek te gaan. Safia Minney is te gast bij Kirsten Lemaire (Studio Brussel), en demonstreert haar nieuwste collectie met modellen in de zaal. Dit evenement kadert binnen het literaire festival Mind the Book en de Belmundo Noord-Zuid maand.

Tickets: 5 euro
Reserveren op www.vooruit.be 

 

skc01