Schone kleren?

shirt 300x247

Wil je weten wie en wat er achter je kleren zit? Kom dan op 14 oktober 2015 naar 'Wear Your Ideas!', een evement georganiseerd door WFTO, Oxfam Wereldwinkels, Fashion Revolution en de Schone Kleren Campagne. Tijdens dit event zal je de kans hebben om vragen te stellen aan verschillende organisaties die zich inzetten voor eerlijkere kleding. Kong Athit en Roopa Metha getuigen over de realiteit in Cambodja en India.  

WFTO, de internationale koepel van organisaties die Fair Trade promoten organiseert het evenement in samenwerking met: 

  • Clean Clothes Campaign - de internationale koepel van de Schone Kleren Campagne, die de arbeidsomstandigheden wil verbeteren van de kledingarbeiders;
  • Oxfam Wereldwinkels - een ngo die Fair Trade promoot;
  • Fashion Revolution - een internationale coalitie van designers, academici, schrijvers, ondernemers en parlementsleden die zich inzetten voor een een andere manier om kleding te produceren;

Programma:

  • 18:00 - 18:30: verwelkoming 
  • 18:30 - 19:00: Introductie met de vertoning van de trailer van 'The True Cost' en een gesprek met Kong Athit, van de Cambodjaanse kledingvakbond C.CAWDU en met Roopa Metha van Sasha, een non-profit organisatie die in India al meer dan 30 jaar bedrijfjes ondersteunt die Fair Trade stoffen verven.
  • 19:00 - 20:00: Panel debat met tussenkomsten van de verschillende organisaties en iemand van de stad Gent over hoe lokale autoriteiten ethische kleding kan promoten.
  • 20:00 - 20:30: Tijd voor discussie 

Het debat wordt gemodereerd door Peter Möhringer, Project Coordinator bij Fair Trade Advocacy Office. Het evenement gaat door in Mundo B, Edinburgstraat 26, 1050 Elsene. 

Het evenement gaat door in het Engels en is gratis. 

Kom jij ook? Dan kan je hier registreren!

 

 

skc01